Ce poti face pentru a gasi un loc de munca in domeniul juridic in timpul crizei declansate de Coronavirus

Indiferent daca esti student la drept, avocat, expert juridic, consilier sau notar, pandemia de Coronavirus ingreuneaza gasirea unul loc de munca si planificarea carierei. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa depasesti aceasta perioada incerta.

 

Ce poti face daca esti student la drept

Cu toate ca este dificil de spus care sunt sansele in acest an pentru a gasi o colaborare la un birou de avocatura sau notariat pentru a definitiva studiile sau stagiatura, sunt cateva lucruri pe care le poti face ca student, sau proaspat absolvent:

 • Pastreaza contactul cu birourile de avocatura si notariatele, acordand atentie modificarilor prin care trec acestea.
 • Citeste carti, interviuri si urmareste filme care te pot ajuta sa prinzi dinamica unei discutii online.
 • Clarifica abilitatile tale virtuale astfel incat modul de prezentare sa para cat mai profesionist si sa iti puna personalitatea in valoare.
 • Cauta sfaturi despre cum sa redactezi o scrisoare de intentie si un CV complet, afla informatii despre firmele de avocatura sau notariate si pregateste-te constant pentru intalnirile care vor urma in vederea gasirii unei colaborari sau a unui loc de munca.
 • Cauta un loc de munca nonprofit la o firma de avocatura, o agentie guvernamentala sau o alta entitate.

Ce poti face in aceasta perioada daca esti avocat si nu ai un loc de munca

Cu toate ca pandemia de COVID-19 a generat crize in aproape toate domeniile de activitate, daca esti avocat, consultant juridic sau notar, nu este imposibil sa gasesti un loc de munca – sunt firme care inca fac angajari. Iata ce ai putea face in aceasta perioada daca doresti un loc de munca in domeniul juridic:

 • Gaseste un site cu locuri de munca in care ai incredere. Exista nenumarate astfel de site-uri, dar nu toate sunt la fel. Totodata, este important sa te conectezi cu o firma care intelege obiectivele tale si care stie exact ce se intampla pe piata locurilor de munca din domeniul juridic.
 • Exerseaza interviul virtual. Studiaza video-uri demonstrative si afla tot ce se poate afla despre interviurile virtuale, exerseaza in avans si gaseste modalitati de a-ti exprima cat mai bine personalitatea prin video.
 • Asigura-te ca profilul tau pe LinkedIn este actualizat si bine pus la punct. De asemenea, verifica-ti CV-ul de pe site-urile cu locurile de munca unde ai conturi precum Cariere Juridice si acorda-ti timp pentru a cerceta piata si a crea conexiuni noi.

Ce poti face in aceasta perioada daca esti avocat si ai un loc de munca

Daca ai un loc de munca in domeniul juridic, dar situatia este incerta, exista cateva lucruri pe care le poti face:

 • Lucreaza de la distanta si asteapta sa vezi cum va evolua situatia companiei.
 • Continua sa lucrezi, chiar daca stresul te poate distrage de la sarcinile tale. Daca lucrezi de acasa, s-ar putea sa descoperi provocari la care nu te asteptai. Cauta sa ramai profesionist, sa respecti termenele si sa iti faci un program de lucru.
 • Protejeaza-te si fii pregatit pentru a incepe cautarile pentru un alt loc de munca. Mentine-ti CV-ul si profilul pe LinkedIn actualizate, dar si pe platforma de Cariere Juridice si ramai la curent cu ceea ce se intampla pe piata locurilor de munca din domeniul juridic, astfel incat sa stii ce optiuni ai.

Spune ce crezi

Comentarii Recente

  Locuri de munca

  Descriere Esti in cautarea unui loc de munca in domeniul juridic? Cabinet de Avocat Raicu Ionica recrutează Avocat în București. Despre noi Suntem un cabinet de avocatură cu sediul în Calea Plevnei nr. 210, București, sector 6. Arii de practică: Civil (preponderent), Penal (uneori) Experiență Titular: 20 ani Cerinte Candidat Seriozitate Un CV bine facut Cateva minute din timpul tau

  Abonare Newsletter

  Acest site foloseste cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe. Am înțeles ☒