Termeni si condiții

Termeni si conditii de utilizare a Site-ului Carierejuridice.ro

Actualizat la data de 24.05.2018

 

 1. Definitii

Site – domeniul www.carierejuridice.ro si subdomeniile acestuia

Utilizator – orice persoana care viziteaza site-ul carierejuridice.ro, indiferent de scopul urmarit

Cumparator – orice persoana fizica / persoana juridica care isi inregistreaza un Cont in Site si care efectueaza o Comanda

Vanzator – carierejuridice.ro

Comanda – un document electronic care permite comunicarea dintre Vanzator si Cumparator si prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului intentia de a achizitiona bunuri sau servicii de pe Site

Bunuri si servicii – orice bun sau serviciu, inclusiv bunurile si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului, ca urmare a contractului

Contract – reprezinta un acord incheiat la distanta intre Vanzator si Cumparator, prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Cumparatorului bunuri si servicii, iar Cumparatorul se obliga sa efectueze plata acestora

Cont – sectiunea din Site ce poate fi accesata printr-o adresa de e-mail si o parola, care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Utilizator/ Cumparator

Continut – toate informatiile de pe Site care pot fi accesate/ vizualizate prin utilizarea unui echipament electronic, inclusiv informatiile comunicate prin orice mijloc (electronic, telefonic) Cumparatorului de catre Vanzator sau un angajat/ colaborator al acestuia

Voucher / cod promotional – reprezinta reducerea oferita Utilizatorului/ Cumparatorului, evidentiata printr-un document justificativ electronic sau/si in forma fizica, care contine codul promotional de verificare si termenii promotiei

 

 1. Acceptarea “Termenilor si conditiilor”

2.1. Accesul dumneavoastra si utilizarea Site-ului nostru sunt supuse legilor si regulamentelor incidente in materie, “Termenilor si conditiilor” din prezentul document precum si oricaror alte conditii, clauze sau documente disponibile pe Site sau la care Site-ul face trimitere.

2.2. Va rugam sa cititi cu atentie “Termenii si conditiile” de utilizare a Site-ului. Daca nu sunteti de acord cu acestia, va rugam sa nu folositi Site-ul nostru. Daca veti utiliza in continuare Site-ul nostru, vom considera ca ati acceptat “Termenii si conditiile”.

2.3. Inainte de a va inregistra pe Site si de a ne oferi date cu caracter personal prin intermediul formularului de inregistrare vi se va solicita in mod expres sa acceptati “Termenii si conditiile” de utilizare a Site-ului. Prin bifarea casutei “Am citit si sunt de acord cu Termenii si conditiile de utilizare a Site-ului” va exprimati consimtamantul expres ca acceptati si ca veti respecta in integralitate “Termenii si conditiile” din prezentul document precum si orice alte conditii, clauze sau documente disponibile pe Site sau la care Site-ul face trimitere, in versiunea existenta la momentul vizitei dumneavoastra.

2.4. Ne rezervam dreptul de a aduce modificari sau actualizari in orice moment “Termenilor si conditiilor” de utilizare a Site-ului nostru, fara o notificare prealabila sau o alta asemenea formalitate. Va rugam sa verificati periodic “Termenii si conditiile” de utilizare a Site-ului intrucat prin orice activitate de utilizare a serviciilor Site-ului nostru se considera ca ati fost de acord sa respectati “Termenii si conditiile” in versiunea existenta la momentul vizitei dumneavoastra.

2.5. Ne rezervam dreptul de a modifica sau actualiza continutul Site-ului, inclusiv serviciile oferite sau dreptul de utilizare al oricarui serviciu, fara o notificare prealabila sau o alta asemenea formalitate.

2.6. Prin utilizarea acestui Site confirmati ca sunteti major si ca aveti capacitatea juridica de a incheia un contract si de a plasa o comanda pe Site.

2.7. Daca aveti orice intrebari sau nelamuriri cu privire la “Termenii si conditiile” de utilizare a Site-ului, va rugam sa ne contactati trimitandu-ne un e-mail la [email protected] sau folosind formularul de contact.

 

 1. Documente contractuale

3.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

3.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

3.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda, va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii. Dacă clientul nu este de acord cu noua Comanda acesta o poate modifica/anula, iar Vânzătorul va returna suma platita de Cumparator în maxim 14 de zile de la confirmarea modificării/anulării comenzii. Pentru plata cu cardul, dacă valoarea comenzii modificate este mai mare decat valoarea comenzii initiale, Cumparatorul va trebui sa initieze o noua comanda.

3.4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice a notificarii de confirmare a Comenzii.

 

 1. Politica de vanzare online

4.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzi ii este permis oricarui Utilizator/Cumparator.

4.2. Pentru motive justificate Vanzatorul isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului /Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Vanzatorul. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumparatorul se poate adresa Vanzatorului, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

4.3. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin e-mail la [email protected] sau folosind formularul de contact. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

4.4. Vanzatorul ia toate masurile pentru ca informatiile publicate pe Site, inclusiv descrierea Bunurilor si a Serviciilor, precum si preturile listate, sa fie, in orice moment, corecte si complete. Cu toate acestea, se pot face si greseli. In asemenea situatii, Vanzatorul va incerca sa inlature toate erorile survenite in cel mai scurt timp posibil. Vanzatorul nu raspunde de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe site, fara ca prin aceasta prevedere sa fie afectate drepturile de care beneficiati, in temeiul legii. In cazul in care Vanzatorul constată ca eroarea respectiva a afectat/influentat Comanda dumneavoastră sau Contractul valabil incheiat, va incerca sa va informeze in cel mai scurt timp posibil, oferindu-va atat posibilitatea reconfirmarii Comenzii/a Contractului, cat si posibilitatea anularii acesteia/acestuia.

4.5. Vanzatorul, desi depune toate eforturile pentru a asigura o navigare sigura pe Site, nu garanteaza ca acesta, serverele pe care este gazduit sau e-mailurile trimise sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Va rugam sa aveti in vedere ca folositi Site-ul pe riscul propriu, Vanzatorul nefiind în niciun fel responsabil pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea Site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe Site.

4.6. In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a cere Utilizatorilor/Cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul Site-ului.

4.7. Vanzatorul poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

4.8. Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

4.9. In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

 

 1. Raspunderea Utilizatorului/ Cumparatorului. Interdictii

5.1. Utilizatorul/ Cumparatorul este responsabil de propriile actiuni precum si de consecintele pe care acestea le pot avea, in urma publicarii materialelor pe contul pus la dispozitie de Vanzator.

5.2. In calitate de Utilizator/ Cumparator, va sunt interzise urmatoarele:

 1. a) sa publicati material cu drept de autor, daca nu sunteti autorul sau daca nu aveti permisiunea autorului de a publica materialul respectiv;
 2. b) sa publicati anunturi sau sa creati profile personale referitoare la locuri de munca care nu fac parte sau nu au legatura cu sistemul juridic;
  c) sa publicati materiale obscene, defaimatoare, de amenintare, discriminatorii sau rauvoitoare fata de un alt utilizator, persoana fizica sau juridica sau fata de orice alt tert;
  d) sa postati, difuzati sau transmiteti material (imagine, text) cu caracter pornografic sau sexual explicit, de orice fel si in orice forma;
 3. e) sa publicati material care creeaza pentru o persoana o situatie de inferioritate pe temei de rasa, nationalitate, origine etnica, limba, religie, sex, orientare sexuala, apartenenta politica, avere, varsta, dizabilitate, boala cronica necontagioasa sau infectie HIV/SIDA;
  f) sa publicati materiale care contin virusi, viermi sau alte programe care pot dauna din punct de vedere tehnic. Sunt interzise incercările de acces neautorizat la acest Site, la serverul pe care este gazduit acesta sau la orice alt server, calculator sau baza de date in legatura cu acest Site;
  g) sa incarcati, postati, difuzati sau transmiteti in alt mod orice continut pentru care nu aveti dreptul legal de transmitere sau difuzare in orice conditii, sub orice sistem juridic, romanesc sau strain, relatii contractuale sau de incredere (cum sunt informatiile confidentiale, cele aflate sub drept de proprietate, aflate sau dezvaluite ca parte a relatiilor de serviciu sau aflate sub incidenta acordurilor de confidentialitate);
  h) sa incarcati, postati, difuzati sau transmiteti in alt mod orice tip de publicitate, materiale promotionale, „junk mail”, „spam”, scrisori in lant, scheme piramidale, sau orice alta forma de solicitari, cu exceptia portiunilor din serviciu care sunt formate cu acest scop;
  i) sa aveti conturi multiple in cadrul site-ului care se aseamana sau care sunt folosite pe aceeasi tema;
  j) sa promovati sau furnizati informatii despre modul de derulare a activitatilor ilegale, promova ranirea fizica sau verbala impotriva oricarui grup sau persoana, sau pentru a promova orice act de cruzime fata de animale. Aceasta poate include, dar nu este limitat la, furnizarea de informatii despre modul de a fabrica, achizitiona sau asambla bombe, grenade sau alte tipuri de arme si crearea de site-uri „crush”;
  k) sa postati, sa difuzati sau sa transmiteti in alt mod date personale ale altor persoane (nume, adresa, numere de telefon) sau sa le inregistrati in rubricile care pot fi vizualizate de catre ceilalti utilizatori (descrieri, pseudonim etc.);
  l) sa folositi materialul obtinut prin intermediul platformei carierejuridice.ro in scopuri concurentiale
  m) sa postati, difuzati sau transmiteti orice alt material care contravine, in orice fel, normelor legale in vigoare.

5.3. Orice link-uri către alte Site-uri sau materiale ale unor terte persoane, dacă este cazul, postate pe Site sunt oferite exclusiv în scop informativ, iar Vanzatorul nu isi asuma in niciun fel responsabilitatea pentru continutul acestor Site-uri si materiale, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin intermediul acestor Site-uri.

 

 1. Dreptul de proprietate intelectuala

6.1. In conformitate cu Politica de confidentialitate, continutul si materialele publicate pe Site (incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia), sunt integral în proprietatea exclusivă a Vanzatorului. Folosirea, fara acordul expres al Vanzatorului, a oricarui material publicat pe acest Site, se pedepsește conform legii.

6.2. Prevederile din prezenta sectiune, precum si dispozitiile aplicabile din Politica de confidentialitate, nu va impiedica sa utilizati acest Site pentru a inregistra o Comandă si a copia/utiliza/printa detaliile acesteia sau ale Contractului.

6.3. Utilizatorului/ Cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terte parti, modificarea si/sau alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decât cel original intentionat de către Vanzator, includerea oricărui Continut în afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Vanzatorului asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al Vanzatorului.

6.4. Utilizatorii pot copia, transfera si/sau utiliza Continutul numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul în care acestea nu intra în conflict cu prevederile Termenilor si Conditiilor.

6.5. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin Termenii si conditiile de utilizare a Site-ului.

 

 1. Cesionarea si subcontractarea

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

 

 1. Forta majora. Cazul fortuit

8.1. Partile nu vor fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora sau de caz fortuit. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat. Cazul fortuit este un eveniment care nu poate fi prevazut si nici impiedicat de cel care ar fi fost chemat sa raspunda daca evenimentul nu s-ar fi produs.

8.2. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte daune-interese.

 

 1. Newsletter

9.1. In momentul in care Utilizatorul/ Cumparatorul isi creeaza un Cont pe Site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere.

9.2. Renuntarea la primirea Newslettere-lor de către Utilizator se poate face in orice moment din contul creat pe Site sau prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la Vanzator.

9.3. Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implică renunțarea la acceptul dat pentru Termenii si conditiile de utilizare a Site-ului.

 

 1. Vouchere de reducere. Coduri promotionale

10.1. Fiecare voucher este identificat printr-un cod de voucher si are diverse cerinte pentru a fi valid si aplicabil. Va rugam sa verificati cu atentie toate detaliile si informatiile de pe voucher astfel incat discountul sa va poata fi acordat.

10.2. Voucherele sunt valabile numai daca sunt folosite pe Site-ul www.carierejuridice.ro.

10.3. Voucherele nu sunt destinate revanzarii si nu pot fi convertite in bani.

10.4. Voucherele nu pot fi inlocuite in cazul in care sunt pierdute, furate sau distruse.

10.5. Orice promotie la care se aplica vouchere de reducere se limiteaza la un singur voucher per persoana fizica sau persoana juridica identificat ca si Utilizator / Cumparator. Fiecare voucher va fi limitat astfel incat nu se admit mai multe vouchere de pe o adresa de IP/de pe aceeasi adresa.

10.6. Fiecare voucher este limitat la o singura utilizare si are valabilitate pentru o perioada limitata de timp, astfel cum se mentioneaza in Termeni si conditii, in mail-ul de oferire a voucherului si in contul de utilizator sectiunea “vouchere”, sau cum se mentioneaza in fiecare promotie/oferta in parte. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica sau anula aceste vouchere in orice moment, cu anuntarea prealabila a clientilor.

10.7. Niciun voucher nu poate fi aplicat altor promotii/oferte cu exceptia celor strict mentionate in oferta respectiva. Ofertele promotionale nu se pot cumula in aceeasi comanda. Doar un singur voucher de reducere se poate folosi per comanda.

10.8. Orice voucher va fi valabil incepand cu data aplicarii acestuia ca reducere pentru noua comanda. Un voucher nu se poate aplica pe o comanda plasata in trecut.

10.9. In cazul returnarii produselor achizitionate cu voucher, discountul acordat va putea fi retinut din valoarea returului. In cazul in care o comanda la care s-a aplicat reducere prin voucher este anulata, respinsa sau returnata integral, clientului i se va returna integral suma platita iar voucherul isi va pierde valabilitatea si nu va putea fi reactivat.

 

 1. Legea aplicabila. Jurisdictia

11.1. Utilizarea Site-ului, transmiterea Comenzilor si incheierea Contractelor prin intermediul Site-ului sunt guvernate de legislatia romana.

11.2. Eventualele litigii aparute intre carierejuridice.ro si Utilizatori / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti competente din Municipiul Cluj-Napoca.

Abonare Newsletter

Acest site foloseste cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe. Am înțeles ☒