Admitere in profesiile juridice – situatie centralizata

Începutul de toamnă marchează și începutul concursurilor si examenelor de admitere in profesiile juridice. Deși cei mai mulți candidați s-au înscris la examenul de primire în profesia de avocat, cea mai mare concurență rămâne la concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii.

În cele ce urmează vă prezentăm prima situație centralizată din România cu examenele și concursurile de admitere în profesiile juridice – sesiunea septembrie 2017.

 

1 septembrie 2017 – Examenul de primire în profesia de avocat (pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar) și de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice, sesiunea septembrie 2017

Anul acesta, examenul de primire în profesia de avocat are loc înaintea concursului de admitere la INM sau a celui de admitere in magistratură. Spre deosebire de anii anteriori, examenul nu se va mai desfășura și la centrele teritoriale ale INPPA, toți candidații trebuind să susțină examenul la București.
Examenul constă în susținerea unui test grilă ce cuprinde 100 de întrebări din toate materiile de examen. Vor fi declarați admiși candidații care vor obține cel puțin 10 puncte la fiecare disciplină în parte și un punctaj total de cel puțin 70 de puncte.
Conform tabelelor finale, anul acesta vor participa la examen 3.147 candidați pentru dobândirea calității de avocat stagiar si 109 candidați pentru dobândirea calității de avocat definitiv.

Tematica examen

Repartizarea pe imobile și săli a candidaților la examen pentru dobândirea calității de avocat STAGIAR

Repartizarea pe imobile și săli a candidaților la examen pentru dobândirea calității de avocat DEFINITIV

Instrucțiuni și reguli pentru candidați

 

3 septembrie 2017 – Concurs de admitere la Institutul Național al Magistraturii (verificarea cunoștințelor juridice)

Concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 200 de locuri de auditori de justiție, dintre care 130 pentru ocuparea funcției de judecător și 70 pentru ocuparea funcției de procuror.
Prima etapă a examenului constă în susținerea unei probe tip grilă cu 100 întrebări, fiind declarați admiși candidații care au obținut minim 70 de puncte. Proba eliminatorie va avea loc la București pentru toți candidații.
Conform tabelului final, anul acesta s-au înscris la concurs un număr de 2516 candidați, concurența fiind de 12,58 candidați pe loc.

Tematica și bibliografie

Tabel final candidați

Program desfășurare proba eliminatorie de verificare a cunoștințelor juridice

 

3 septembrie 2017 – Concurs de admitere în magistratură (verificarea cunoștințelor juridice)

Concursul de admitere în magistratură se organizează pentru ocuparea unui număr de 105 posturi, dintre care 70 posturi de judecător la judecătorii și 35 posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii. Spre deosebire de Concursul de admitere la INM, pentru admiterea pe post în magistratură, candidatul trebuie să aibă o vechime în specialitate de cel puțin 5 ani la data susținerii etapei de verificare a cunoștințelor juridice.
Prima etapă a examenului constă în susținerea unei probe tip grilă cu 100 întrebări, fiind declarați admiși candidații care au obținut minim 70 de puncte. Proba eliminatorie va avea loc la București pentru toți candidații.
Conform tabelului final, anul acesta s-au înscris la concurs un număr de 949 candidați, concurența fiind de 9,03 candidați pe loc.

Tematica și bibliografie

Tabel final candidați

Program desfășurare proba eliminatorie de verificare a cunoștințelor juridice

 

4-6 septembrie 2017 – Concursul de admitere în funcția de notar public pentru persoanele care au exercitat cel puțin 6 ani funcții de specialitate juridică

Institutul Notarial Român a anunțat că în zilele de 4 și 6 septembrie 2017, se va desfășura la Sala Roma, etaj 4 din cadrul Centrului de Conferințe Auditorium Pallady, B-dul. Theodor Pallady, nr. 40 G, București, Sector 3, începând cu orele 9:00, Concursul de admitere în funcția de notar public pentru persoanele care au exercitat cel puțin 6 ani funcții de specialitate juridică.
Ministerul Justiției a avizat favorabil menținerea pentru anul 2017 a aceleiași tematici și bibliografii cu caracter teoretic și practic, avizată în 2016.
Numărul locurilor vacante destinate concursului este de 15. Conform situației centralizate, la concurs s-au înscris 50 de candidați, concurența fiind de 3,33 candidați pe loc.

Anunț organizare concurs

Situație centralizată candidați

 

5-7 septembrie 2017 – Examen de definitivat pentru notarii stagiari

Institutul Notarial Român a anunțat că în zilele de 5 și 7 septembrie 2017 organizează examenul de definitivat pentru ocuparea posturilor destinate notarilor stagiari care au finalizat perioada de stagiu in anul 2016.
Examenul se va desfășura la Sala ROMA din cadrul Centrului de Conferințe Auditorium Pallady situat în B-dul. Theodor Pallady, nr. 40 G, Sector 3, București, începând cu orele 9:00.
Ministerul Justiției a avizat favorabil menținerea pentru anul 2017 a aceleiași tematici și bibliografii cu caracter teoretic și practic, avizată în 2016.
Numărul locurilor vacante destinate concursului este de 79. Conform situației centralizate, la concurs s-au înscris 74 de candidați.

Anunț organizare concurs

Situație centralizată candidați

Spune ce crezi

Comentarii Recente

    Locuri de munca

    Descriere Anunt Consiliul Superior al Magistraturii relansează procedura de selecție pentru recrutarea unui expert în echipa de management (expert în comunicare, organizare evenimente şi vizibilitate), pe perioadă determinată, în afara organigramei CSM, în vederea monitorizării, raportării și implementării proiectului, respectiv promovării/diseminării activităților/livrabilelor prevăzute în cadrul proiectul “Eliminarea factorilor pentru inflația de cauze, identificarea elementelor normative și a tendințelor de aglomerare

    Abonare Newsletter

    Acest site foloseste cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe. Am înțeles ☒